Mail direct Elektro Enkhuizen
Groepenkasten
Oude stoppenkasten kunnen veel problemen veroorzaken. Groepenkasten zonder aardlekschakelaars worden aangeraden deze te vervangen.
 
Werking van een installatieautomaat
Een installatieautomaat beveiligt de installatie tegen kortsluiting en overbelasting. Kortsluiting kan bijvoorbeeld ontstaan door een defect in een apparaat. Bij overbelasting wordt er teveel vermogen van een groep afgenomen. Dit kan gebeuren als meerdere grote verbruikers aan staan. Bijvoorbeeld bij gelijktijdig gebruik van een waterkoker, een stofzuiger en een koffiezetapparaat. Maar ook als men een droger koopt en deze op dezelfde groep als de wasmachine aansluit. Daarom moeten een wasmachine en een droger altijd op twee verschillende groepen aangesloten worden. Een installatieautomaat heeft dezelfde functie als de oude stoppen, de smeltzekeringen. Het voordeel van de automaat is dat deze niet defect raakt, maar weer ingeschakeld kan worden zodra de oorzaak van het uitschakelen verholpen is.
 
Werking van een aardlekschakelaar
Een aardlekschakelaar is een extra beveiliging van de installatie. Er kunnen fouten optreden waarbij de installatieautomaat (nog) niet uitschakelt. Vaak heeft dit te maken met oude apparaten in een vochtige omgeving, zoals een koelkast of vrieskist die in een schuur geplaatst is. Er kan gevaar ontstaan als de aarding van zo’n apparaat niet in orde is. Het apparaat kan dan onder stroom komen te staan zonder dat dit leidt tot uitschakeling van de installatieautomaat. In dat geval biedt de aardlekschakelaar extra veiligheid. Al bij een kleine lekstroom schakelt de aardlekschakelaar uit. Zo staat er geen spanning meer op het apparaat en kan je het zonder gevaar aanraken.
Onze diensten
voor particulieren en bedrijven
Storing?
Bel direct: 0228 - 31 26 84