Mail direct Elektro Enkhuizen
Badkamer verbouwing
Dit is een onderdeel van de elektrische installatie welke over het algemeen het meest onbekend is. Wij horen vaak de vraag "Wat heeft een electriciën, buiten de verlichting en de stopcontacten, nog meer te doen dan in de badkamer?".

Omdat je te maken hebt met een bijzonder vochtige ruimte, is het van groot belang dat het onmogelijk is om onder stroom te komen te staan. Dit wordt gewaarborgd door een potentiaalvereffening toe te passen. Wat houdt dit in? Het komt er eigenlijk hier op neer dat alles wat eventueel onder stroom zou kunnen komen te staan met elkaar verbonden wordt door middel van speciale aardedraden. U moet denken aan de waterleidingen, centrale verwarming-leidingen, de betonnen vloer en/of de douchebak en badkuip mits deze van een geleidende stof is vervaardigd. Dus niet de kunststof baden en douchebakken. De reden waarom we alles aan elkaar knopen, is dat stroom altijd van plus naar min loopt, om het even simpel uit te drukken. Doordat alles met elkaar verbonden is, heb je dus geen verschil meer tussen plus en min. Op deze manier wordt voorkomen dat er stroom kan gaan vloeien. 

Daarnaast is het tegenwoordig heel gebruikelijk dat er elektrische vloerverwarming wordt toegepast in de badkamer. Ook daar kunnen wij u bij helpen. 

Ook zijn de meeste badkamers ingericht met een spiegelkast waarin zich een stopcontact bevindt voor de föhn, tandenborstel en of het scheerapparaat. Nu is het zo dat voorschriftelijk is bepaald dat dit stopcontact achter een 30mA aardlekschakelaar moet zitten en dit is in veel woningen niet het geval.

U ziet het, er komt dus heel wat meer bij kijken dan alleen maar een ander tegeltje en een andere indeling. Het is daarom van groot belang dat u zich goed laat voorlichten over stroom in de badkamer. 

Uiteraard kunt altijd contact met ons opnemen voor een vrijblijvend advies.
Onze diensten
voor particulieren en bedrijven
Storing?
Bel direct: 0228 - 31 26 84